ONS WERK

Ons werk

Ons werk: lijmen van kalkzandsteen blokken en leggen van kanaalplaat vloeren.
Daar zijn we goed in!

Kiene Casco Bouw heeft vele jaren ervaring in de casco bouw. We zijn gespecialiseerd in het verlijmen van kalkzandsteen en het leggen van kanaalplaat vloeren. Door deze specialisatie te combineren met eigen hijswerkzaamheden (een eigen lijmkraan) bieden wij een systeem waarmee elke aannemer makkelijk uit de voeten kan.

Onze lijmers kunnen voor u een perfect geconstrueerde en egale gevel maken. Hierbij passen we de juiste plaats- en lijmtechnieken toe en werken we precies en gedetailleerd. Daarnaast hebben we de kennis en kunde in huis voor de montage van kanaalplaat vloeren. U kunt dus de volledige casco bouw van uw bouwproject aan ons overlaten.

Door ons werk grondig voor te bereiden leveren wij projecten naar volle tevredenheid op. We geven duidelijke en heldere informatie zodat iedereen waar hij aan toe is. We werken met een duidelijk aanspreekpunt zodat u altijd weet bij wie u moet zijn als u vragen heeft. En natuurlijk staan we voor kwaliteit en zorgen we voor een veilige werkplek voor iedereen.

Ons motto: afspraak is afspraak!

Door onze manier van werken heeft u geen omkijken naar de bouw van het casco gedeelte van uw woning of uw bouwproject.

Werkzaamheden rondom Casco Bouw:

 • Kalkzandsteen lijmwerken voor woningbouw, projectbouw en utiliteitsbouw
 • Maatvoeren en leggen van kanaalplaat vloeren
 • Stellen van hoekprofielen voor kimwerk
 • Hijswerkzaamheden
 • Bevoorrading
 • Ytong draaien

Lees meer over onze werkzaamheden:

Onze Werkwijze:

Wij werken met professionele lijmers, altijd in ploegen van twee gespecialiseerde mensen. Per project worden, afhankelijk van de planning en de grootte van het project, een of meerdere ploegen van twee lijmers ingezet. Hierbij werken we met een poule van meerdere ervaren ZZP-ers waar we uit kunnen putten zodat we ook voor een groter project of zelfs bij meerdere projecten tegelijk meerdere teams kunnen inzetten.

Werkgebied van Kiene Casco Bouw

Kiene Casco Bouw werkt door heel Nederland, maar ook in Nederlandstalig België en Duitsland.

Opdrachtgevers:

Wij werken in het algemeen voor (hoofd)aannemers, maar ook voor particulieren kunnen we ons werk doen. Vraag naar de mogelijkheden.

Heeft U een vragen over de mogelijkheden voor uw bouwproject?

Neem dan contact op met Thomas Kiene voor het bespreken van onze werkwijze, een offerte en voor het maken van afspraken.

Neem contact op

Wat wij voor u kunnen doen:

Kalkzandsteen lijmwerken voor woningbouw, projectbouw en utiliteitsbouw

Bouwen met kalkzandsteen is de hedendaagse manier van bouwen. Het bouwen van binnenmuren en woningscheidende wanden (zowel dragend als niet-dragend) met kalkzandsteen heeft grote voordelen, zowel in de projectbouw als in de utiliteitsbouw.

Kiene Casco Bouw werkt met een team van ervaren lijmers die elke kalkzandsteen muur in woningbouw, utiliteitsbouw en projectbouw vakkundig kunnen maken.

Kalkzandsteen bestaat uit zand, kalk en water dat onder hoge druk tot solide blokken wordt geperst, en vormt door deze manier van produceren geen belasting voor de natuur.

De elementen hebben een hoge structuurdichtheid en een hoge zuigkracht. Het materiaal is niet brandbaar en heeft uitstekende warmte- en vochtregulerende eigenschappen. De grote voordelen van prefab bouwen met kalkzandsteen liggen in kostenefficiënt bouwen.

Hijswerkzaamheden

 • Kanaalplaten voor vloeren
 • Bevoorraden van kalkzandsteen
 • Ytong draaien
 • Overhijsen van de lijmkraan

Ook deze hijswerkzaamheden verzorgen wij voor u.

Maatvoeren en leggen van kanaalplaat vloeren

Kanaalplaatvloeren worden veel toegepast, zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw.

Ons team is gespecialiseerd in lijmwerken, maar ook zeer vakkundig in het leggen van kanaalplaat vloeren.

Het uitgangspunt van een kanaalplaatvloer is een zo sterk mogelijke vloer met zo weinig mogelijk materiaal (en dus gewicht). De doordachte verdeling van de kanalen in de platen zorgt ervoor dat ze zelfs met minder materiaal niet aan sterkte inleveren.

De vloerelementen worden in de fabriek gemaakt; de exacte plaatsing wordt door ons berekend, dit noemen we het maatvoeren.

De kanaalplaat vloeren worden door ons gelegd en we verzorgen het beton-klaar maken van de vloer.

Bevoorraden

Wij zorgen ervoor dat de op de bouw geleverde materialen, zoals de kalkzandsteenblokken, op de juiste plek in de woning terecht komen.

Voor een soepel lopende bouw is het belangrijk dat het juiste materiaal op het juiste moment op de juiste plek ligt. We noemen dit 'opperen'.

Ook zorgen we ervoor dat de lijmkraan steeds op de goede plaats komt te staan, namelijk daar waar het werk gedaan moet worden, zodat we efficiënt en productief kunnen werken.

Stellen van hoekprofielen voor kimwerk

Kalkzandsteenelementen en -blokken zie je op bijna elke bouwplaats. Ze worden onder andere gebruikt voor het maken van dragende en niet-dragende binnenwanden. De verwerking ervan is flexibel en gebruiksvriendelijk. Voor een snelle en nauwkeurige verwerking van kalkzandsteen elementen gebruiken we de juiste hulpmiddelen.

De basis van een goede kalkzandsteen wand is de kimconstructie. Wij zorgen ervoor dat deze basis goed gemaakt wordt.

Deze kimconstructie, ook wel kimlaag genoemd, is de eerste laag kalkzandsteenblokken. De kimlaag vormt de basis van de kalkzandsteenwand. Doordat de kimblokken standaard leverbaar zijn in verschillende hoogtes kun je de kimlaag altijd afstemmen op de uiteindelijke hoogte van de wand. Hierdoor is het niet nodig om de bovenste laag kalkzandsteenelementen op maat te maken.

Ytong draaien

Ytong cellenbeton blokken worden toegepast in woningbouw en utiliteitsbouw. Deze blokken zijn een licht, natuurlijk bouwmateriaal, gemaakt van kalk, cement en zand.

Kiene zorgt ervoor dat de reeds aanwezige Ytong blokken op de juiste plek in een woning komen te liggen zodat daarvandaan efficiënt gewerkt kan worden.

Deze handeling noemen we het ‘draaien’ van Ytong. We doen dit met behulp van een hijskraan die voor dit doel gehuurd wordt.

Kenmerken en voordelen kalkzandsteen

 • Het lijmen van kalkzandsteen kunt u zowel in de zomer als in de winter doen. Hierdoor is het mogelijk om langer door te werken.
 • Lijmen is sneller, eenvoudiger en  goedkoper per vierkante meter dan metselen.
 • Kalkzandsteen muren kunnen direct gevoegd worden
 • Een kalkzandsteen wand kan direct betegeld worden
 • Er bestaan twee soorten, kalkzandsteen blokken: lijmblokken en vellingblokken (L blokken en V blokken).

Kenmerken en voordelen kanaalplaat vloer

 • Lichte betonvloer
 • Geen onderstempeling nodig
 • Ook met isolatie als begane grond vloer
 • groot overspanningsbereik tot 16 meter
 • laag grondstoffenverbruik
 • snelle assemblage
 • lage kosten
 • tot 50% minder materiaal

Kanaalplaat vloeren zijn de beste oplossing om sneller, duurzamer én betaalbaar te bouwen.